Läs här vad några personer med stort hästkunnande inom sitt yrkesområde har att säga om Steel Joint:

En av Sveriges mest välkända veterinärer är Arne Lindholm från Sigtuna. Arne kan man ofta se på bild i tidningen Ridsport och i tidningen TRAVHÄST/Uppfödare & Ägare där han brukar medverka när det är reportage från Djursjukhus. Arne reser mycket utomlands där han håller föredrag eller "kollar upp" travhästar i världsklass!

"Mineraler av alla de slag är viktiga för hästens välbefinnande och foderstaten skall normalt täcka större delen av mineralbehovet. Den perfekta foderstaten är dock inte så lätt att komponera för gemene man. Därför har Steel Joint komponerats just för att täcka upp brister som ofta uppstår i foderstaten och komplettera för stora avvikelser för bl.a. Kalcium, Magnesium, Kisel samt flera andra viktiga mineraler. Jag har rekommenderat Steel Joint till hästar med dålig hovkvalitet, ledproblem och tillväxtrubbningar sedan 10 år tillbaka och funnit positiva resultat. Hovkvaliteten förbättras och leder och ledbrosk stabiliseras."

Arne Lindholm 2003-10-05


Vi på Täby Stall & Foder har sålt Steel Joint® i vår butik i över 10 år.

Vi är helt övertygade om att vill man bl.a. förbättra hovkvaliteten så bör man använda Steel Joint®! Många hovslagare som har kommit i kontakt med produkten rekommenderar sina kunder att använda Steel Joint, vilket inte säger lite...

Många tränare inom galoppsporten använder Steel Joint® på alla sina unghästar för att i förebyggande syfte stärka upp hästarna så att de bättre ska klara av de otroliga påfrestningarna som det utgör att tränas och tävla i galopp.

Med tanke på den mängd Steel Joint som vi säljer år efter år, så är vi övertygade om att det har en positiv inverkan på hästar!

Täby Stall & Foder
Kjell Olsson
Täby oktober 2004


Stall Folkesson

Niclas Folkesson och Solveig Carlsson driver ett försäljnings- och utbildningsstall i Tystberga söder om Stockholm. Niclas har arbetat inom hovstallet, varit aktiv tävlingsryttare och arbetar nu som hovslagare inom Stockholmsområdet. Solveig har fått sin dressyrutbildning genom Annelie von Heidenstam, välkänd inom "dressyrvärlden". Paret har ett nära samarbete med Niclas bror Peter Folkesson som är grand prix-ryttare i dressyr.

"Som hovslagare så stöter man ganska ofta på hästar med dålig hovkvalite. Dålig hovkvalite kan uppstå genom olika orsaker men en sak är säker att det tidigare inte funnits något på marknaden som gett dom resultaten som jag sett Steel Joint göra på så kort tid. Det är med gott samvete som jag med eller utan hovproblematik rekommenderar Steel Joint till uppfödare, tävlingsryttare och hovslagar-kolleger!"

Niclas Folkesson - Tystberga


Hej,
Jag vill bara berätta att min häst hade ganska dåliga hovar, som flisade sig och gick sönder. Följden blev att det var svårt att få på skorna. Efter ett tips jag fick, började jag använda Steel Joint. Förbättring syntes redan efter ca 3 månader och efter ett halvår kunde man inte tro att han någonsin hade haft dåliga hovar. Det låter för bra för att vara sant, men sant är det!! Jag behöver väl inte säga att jag är glad att jag följde tipset.

Jag ger även Steel Joint till min andra häst i förebyggande syfte. Han har visserligen aldrig haft problem med sina leder (eller hovar), men han är stor (184 cm) och tung, och skall nu sättas igång till hårdare arbete. Det gäller ju att vara ett steg före!

Hälsningar Jenny Meadows/dressyrryttare 2004-02-16 - Stockholm


Hejsan! Jag har under ca 6 års tid använt Steel-Joint till mina hästar, och är jättenöjd. Hade tidigare en häst som hade problem med lederna och han är inte behandlad i lederna någon gång sedan jag började med Steel-Joint. En av mina hästar har för 5 månader sedan opererat bort en lös benbit som hade ärrat ända in på kotsenbenet och prognosen var inte alls god för fortsatt tävlande. Hon är idag ohalt efter böjprov. Hästarna är alltid fina i pälsen och ser välmående ut.

MVH Lisa Håkansson/hoppryttare 2003-11-27 - Uppsala


Vill dela med mig av "min" Steel-Joint upplevelse.. Vår gamla ponny led av sol/sommar/knott/? eksem, led gjorde han i alla fall var sommar. Täcken kliades sönder, man-svans-kors smörjdes in med "allt" men pinan lindrades bara för stunden och på något vis utifrån och in.. jag vill gärna att helandet ska komma inne ifrån och ut. Efter 2 års tillskott av Steel-Joint blir han bättre och bättre, denna sommar var det bara "bulor" i manen och inte som tidigare stora vätskande sår både där och på svans/kors. Jag har även tipsat några av mina kunder på hundsimmet om Steel-Joint till sina hundar med led/knä/höft/hud problem. Några har trappat ner på smärtlindrande preparat och någon har slutat helt. Ser fram emot resultaten av fler hundar som blir hjälpta av Steel-Joint.

Hälsningar Git med Finkes Hundsim 2004-11-6 - Sweden


Hej!
Vi har använt oss av steeljoint ett antal år.

Vi har både ponny och häst som tävlar ganska mycket, ponnyn har aldrig varit halt och hästen hade vi ganska mycket problem med innan vi fick tipset om steel-joint. Idag har vi friskare hästar och otroligt fina hovar.

MVH Marie Domarhed 2003-11-29 Uppsala


Hejsan!
Vi är lyckliga ägare av 3 hopphästar, 1 avelssto + 2 föl. Självklart vill vi och alla andra som är hästägare i möjligaste mån förhindra skador och sjukdomar på sina hästar. Detta tycker jag vi har gjort genom att ge våra hästar "Steel-Joint" varje dag de sista 3 åren. Detta har resulterat i bättre hovkvalite, och mindre ledpåverkan generellt. Eftersom jag dagligen ser patienter på humansidan som drabbats av olika ledåkommor är jag rätt säker på att ett säkert sätt att förebygga skador är att tillgodose kroppen med mineraler, vitaminer, kalk etc.

Detta gör att jag verkligen rekommenderar alla hästägare att börja använda Steel-Joint.

Hälsningar Gunilla Jöhncke 2004-08-12/Håtuna


Vi frågade Peter Folkesson, Grand Prix-ryttare i dressyr om han kunde tänka sig att skriva några rader om vad han tycker om Steel Joint.

"Jag har använt Steel Joint® på mina tävlingshästar i ett par år nu. Det har en mycket bra sammansättning viket gör att jag inte behöver ge något annat mineral eller vitamin preparat. Det har en mycket gynnsam effekt på slitna leder och "typ" strålbensförändringar, ger helt klart bättre hovkvalite, kort sagt – "Steel Joint® funkar för alla hästar"!"

Peter Folkesson - Stockholm


Hoppryttaren Bobo Fuchs från Västerås är 17 år gammal (2004) och ingår i juniorernas spetstrupp med sina sponsrade hästar Steel Joint's Hot Line och Steel Joint's Mickey Mouze. Bobo har med hästarna framskjutna placeringar i Svenska Mästerskapen 2003, hon har representerat Sverige i Nordiska Mästerskapen och Europa Mästerskapen 2004 som gick av stapeln i soliga Portugal. Hemma på gården i Aberga finns det ytterligare 3 tävlingshästar plus en "hel drös" unghästar som förhoppningsvis ska bli duktiga hopphästar dom också! Vi bad Bobos mamma Sussie Larsson som har huvudansvaret för alla "guldklimpar" på gården att säga något om Steel Joint.

"Mineraltillskottet Steel Joint kom in i vårat stall av automatik när min dotter Bobo blev sponsrad med hästarna Steel Joint's Hot Line och Steel Joint's Mickey Mouze. Om man läst/vet om historien om Hot Line's uppväxt så är det svårt att tacka nej till att få in en sån produkt i stallet. Vi ger Steel Joint till alla våra hästar, gamla som unga och jag är säker på att det bidrar till att hålla våra hästar "Fit for Fight".

Sussie Larsson – Aberga Gård 2004-11-26


Jag fodrar Steel Joint till hopphästar och unghästar. Vår 7-årige travare har haft problem med urkalkning i ett framknä, men med Steel Joint håller han sig fräsch. Nu har vi inte behövt behandla med kortison på 9 månader, han har gått flera tuffa lopp, men knäet håller!

Vår 2-åriga travsto blev opererad i ett framknä vid 10 månaders ålder. Efter en skada drabbades hon av benröta och en del av skelettet hyvlades bort, med svaghet som följd. Efter detta har hon fått maximal giva Steel Joint och tränar nu som de andra 2-åringarna. Tilläggas bör att hon är stor, hon är 170cm hög nu som 2-åring, så hon har växt fort!

Bland ridhästarna märks en otrolig tillväxt på hovarna, även vintertid. De håller sig friska och fräscha och som bonus växer man och svans väldigt bra. Jag har nog aldrig klippt svansarna så ofta som nu! I år har jag 2st 1-åringar som har växt fort och mycket. Stoet är idag 150cm med långa ben och hingsten 152cm med kraftiga leder. De har fått Steel Joint redan innan födseln (de dräktiga stona fick maximal giva) och de är de mest rättställda föl vi har fått. Tack vare Steel Joint har vi inte några större problem med tillväxtzoner i lederna.

Alltså; Steel Joint fungerar jättebra och jag fortsätter att fodra det!

Malin Björkvik – 2005-06-11


Läs mer brev från våra nöjda kunder!