Produktinfo


Mineraltillskottet Steel Joint - När det lilla extra är avgörande!

Det är väl känt att en stor del hästar inom Rid & Travsporten har problem med lösa benbitar (osteochondros) och metaboliska tillväxtrubbningar som leder till ledinflammationer vid hård träning och tävling. Brister i foderstaten kan till stor del vara en av bovarna i dramat.

Ben, leder och brosk utvecklas gynnsammare om man tillför nödvändiga mineraler tillsammans och i kombination med vissa vitaminer än om dem tillförs enskilt.

Steel Joint är ett fodertillskott som i första hand är framtaget för att tillgodose behovet av de mineraler och vitaminer som stärker uppbyggnad av ben, leder men även hovar. Vår ”dröm” är att fler uppfödare använder det till sina dräktiga ston då dem sista 5 månaderna i dräktigheten är som viktigast och man där har chansen att lägga en bra grund för föl och unghästars hållbarhet!

Hur påverkar innehållet i Steel Joint Din häst:

Kisel – ingår som viktig komponent i brosk, bindväv, senor och hud. Studier har visat att vid stress som hästen utsätts för vid t.ex. träning och tävling ökar behovet av kisel markant för att uppehållas kärlens elasticitet och motverka förkalkning.

Dolomitkalk (kalcium-magnesium karbonat) – Hästar har av tradition utfodrats med foderkalk, oftast med fri tillgång. Senare forskning har visat att kalk måste tillföras i rätt proportion då kalciums placering i skelettet styrs av kisel, magnesium och bor tillsammans med vitaminerna A, C och D. Den sammansättningen som vi använder oss av i Steel Joint har visat att brosket och bindvävernas ämnesomsättning och ledernas ”smörjning” blir effektivare.

Magnesium – reglerar aktiv kalcium transport och har stor inverkan på bendensiteten. En brist kan leda till försämrad utveckling av skelettet.

Dolomitkalk (kalcium, magnesium karbonat) -kalcium bygger upp skelett, tänder , hovar och magnesium reglerar aktivt kalcium transport, 60% finns i benen.

Vitamin A – är viktig för tillväxt, syn, hud.

Vitamin C – skyddar celler, hjälper läkning av sår och frakturer.

Vitamin D3 – är nödvändig för upptag av kalcium för benbyggnad.

Steel Joint - Sammansättning:  
Kalcium- och magnesiumkarbonat 87%
Kalciumkarbonat 0,3%

Analytiska beståndsdelar

 
Kalcium 16%
Magnesium 9,5%
Kisel 6%
Fosfor 0.03%
Aska olöslig i HCl) 20%
Zink 0,005%
Koppar 0,002%
Natrium <0,02%

Tillsatser/kg

Vitaminer

 

Vitamin A   3a672a

290 000IE

Vitamin D3 E671

29 000IE

Vitamin C   3aE300

920mg

Vitamin B2

0,15g

Klumpförebyggande medel

 
Kiselgur   E551c 130g

Vad är EvitaSel

Vitamin E & selen. Denna produkt väljer Du när det är en brist på selen och vitamin E finns i Din hästs foderstat. Ges med fördel till högpresterande hästar och dräktiga ston som har ett extra behov av vitamin E och EvitaSel är ett bra komplement till Steel Joint som inte innehåller selen eller vitamin E - Gör ett klokt val redan idag!

EvitaSel -Sammansättning
Maltodextrin, lignocellulosa

Analytiska beståndsdelar

 
växttråd 29%
råaska 3,5%

Tillsatser/kg

 
Vitaminer  
Vitamin E 3a700 500IE/g 106g
Spårelement  
Selenjäst 3b8.11 (Se 2000ppm) 16,6%